Historische hoeve Ter twee mudden

Beschrijving

Evangelieboomstraat nr. 1. Historische hoeve z.g. "Ter twee mudden" gedateerd 1762 cf. naambord.Sterk verbouwde hoeve, waarvan de oudste vermeldingen teruggaan tot de 18de eeuw. Site reeds weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) als hoeve met losstaande bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom erf. Afgebeeld in het landboek van Zwevegem (ca. 1790) als omwalde hoeve bes

Evangelieboomstraat 1 (Zwevegem)
Hoeve, waarvan de oudste vermeldingen teruggaan tot de 18de eeuw, met sterk aangepaste bakstenen bestanddelen gegroepeerd rondom deels gekasseid erf. Ten westen voormalig poortgebouw met gedichte korfboogpoort; rechts beglaasde muurkapel. Ten noorden boerenhuis met vernieuwd parement uit de jaren 1940. Ten zuiden 19de-eeuwse schuur. Lange westelijke erfoprit gemarkeerd door populieren.