Beschrijving

Verzetslaan nr. 35. Historisch belangrijke hoeve, voorheen deel uitmakend van de Heerlijkheid van Bavegem. Naar verluidt zou de geschiedenis van de site opklimmen tot ca. 1200, de eerste vermelding in pachtcontracten dateert van 1429. De site staat reeds aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778); op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846) staat slechts één volume weergegeven.Thans hoeve met 19

Verzetslaan 35 (Zwevegem)
Hoeve, voorheen deel uitmakend van de Heerlijkheid van Bavegem. Naar verluidt zou de geschiedenis van de site opklimmen tot circa 1200, site staat al aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) en in de Atlas der Buurtwegen (circa 1846). Nu hoeve met 19de-eeuws uitzicht met bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. Erftoegang, woonhuis, aangrenzende stalvleugel, schuur met zware steunberen, voorheen open wagenhuis en tweede stal.