Herberg Het Schaekhof en brouwerij Den Anker

Beschrijving

Oude Dorpsweg nrs. 71-73. Voormalige herberg "Het Schaekhof", met achterliggend de voormalige brouwerij "Den Anker". De herberg zou voor het eerste vermeld zijn in een document van 1550-51, en zou vanaf midden 18de eeuw gecombineerd worden met een brouwerij. In de 19de eeuw eigendom van de Brugse notaris Bernard Verhulst. Brouwerij en herberg sloten in 192

Oude Dorpsweg 71-73 (Jabbeke)
Voormalige herberg "Het Schaekhof", met achterliggend de voormalige brouwerij "Den Anker". De herberg zou voor het eerste vermeld zijn in een document van 1550-51, en zou vanaf midden 18de eeuw gecombineerd worden met een brouwerij. In de 19de eeuw eigendom van de Brugse notaris Bernard Verhulst. Brouwerij en herberg sloten in 1920 definitief de deuren.