Hof ten Broecke

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Hof ten Broecke, reeds vermeld in 1375 en eigendom van de pitantie of infirmerie van de Sint-Pietersabdij. Ook Invalidenhof genoemd. Ten westen, woonhuis met verankerde witgekalkte erfgevel op gepikte plint, zeven traveeën en één bouwlaag onder hoog zadeldak, in kern opklimmend tot de 17de eeuw.

Hof ten Broecke

Broekkantstraat 19-25 (Gent)
Hof ten Broecke, reeds vermeld in 1375 en eigendom van de pitantie of infirmerie van de Sint-Pietersabdij. Ook Invalidenhof genoemd. Ten westen, woonhuis met verankerde erfgevel op gepikte plint, zeven traveeën en één bouwlaag onder hoog zadeldak, in kern opklimmend tot de 17de eeuw. Ten oosten en zuiden van het erf L-vormig volume met voormalige stallen en schuur; een melkhuisje ten noorden aan de straat.

Wordt opgevolgd door

Hof ten Broecke