Historische hoeve gedateerd 1778

Beschrijving

Kwadepoelstraat nr. 72. Dieper in gelegen historische hoeve gedateerd 1778 door jaarankers in linkerzijpuntgevel van boerenhuis. Site reeds weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778). Op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846) met grosso modo gelijke opstelling als nu. Losse bakstenen bestanddelen met U-vormige opstelling, gegroepeerd rondom gekiezeld erf. Te noorden boerenhuis onder hoogopgaa

Kwadepoelstraat 72 (Zwevegem)
Dieper in gelegen historische hoeve gedateerd 1778 door jaarankers in linkerzijpuntgevel van boerenwoning. Losse bakstenen bestanddelen met U-vormige opstelling, gegroepeerd rondom gekiezeld erf. Ten noorden boerenwoning onder hoogopgaand pannen zadeldak. Gewitte lijstgevel geritmeerd door rechthoekige muuropeningen met schuiframen; onderdorpels van gebakken tegels. Straatgevel met vernieuwd schrijnwerk. Gecementeerde linkerzijgevel met jaarankers. Stalvleugel (oosten) en schuur (zuiden) naar verluidt van 1911, dit wordt niet bevestigd door de kadastrale gegevens. De schuur werd uitgebreid circa 1974. Ten noordwesten, bakhuisje met bewaarde schouwmantel.