Wederopbouwhoeve 't Geuzegat

Beschrijving

Hoeve zogenaamd "'T GEUZEGAT" cf. opschrift ingangshek. Historische hoeve aangeduid op Ferrariskaart (1770-1778) als omwalde hoeve zogenaamd "HET BLAUWHOF"; resten van omwalling ten zuiden en ten westen. Kwaliteitsvolle wederopbouwhoeve naar ontwerp van architecten A. Neyrinck en J. Heyneman.

Zwarteweg 22 (Middelkerke)
De hoeve werd volledig vernield tijdens de Eerste wereldoorlog. Kwaliteitsvol heropgebouwd naar ontwerp van architecten A. Neyrinck & J. Heyneman van 1922 teruggaand op de regionale hoevebouw met accentuering van de streekeigen bouwelementen. De hoevegebouwen werden daarbij U-vormig ingeplant rond een vierkant erf, met in het zuiden de boerenwoning, in het noorden de schuur met wagenhuis en in het westen de koestalvleugel.