Hoeve, gedateerd 1862

Beschrijving

Nr. 8. XIX-hoeve met schuur gedateerd 1862 (cf. jaarsteen Z.-gevel). Semi-gesloten bebouwing ten gevolge van recentere uitbreidingen. Lage bestanddelen, gegroepeerd in U-vorm rond begrint erf. Verankerde donkerrode baksteenbouw op gecementeerde plint. Ten N., woonhuis van zeven trav. met gecementeerde plint onder zadeldak (n // straat, mechanische pannen). Vernieuwd houtwerk. Ten O. stal, onder

Hoeve gedateerd 1862

Kleine Kachtemsestraat 8 (Roeselare)
19de-eeuwse hoeve met schuur gedateerd 1862. Semigesloten bebouwing ten gevolge van recentere uitbreidingen. Lage bestanddelen, gegroepeerd in U-vorm rond begrint erf. Verankerde donkerrode baksteenbouw op gecementeerde plint. Ten noorden, woonhuis van zeven traveeën met gecementeerde plint onder zadeldak. Ten oosten stal, onder overkragend zadeldak. Ten westen, dwarsschuur met wagenhuis en stallen.