Hoevetje met U-vormige opstelling

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Beekstraat nr. 40. Hoevetje met U-vormige opstelling. Site reeds weergegeven op Atlas der Buurtwegen (ca. 1846) met grosso modo gelijke opstelling. Ten noorden van het bekiezelde erf boerenhuis naar verluidt van 1908. Verankerde bakstenen lijstgevel van vier traveeën + één staltravee. Getoogde muuropeningen met behouden schrijnwerk cf. schuiframen en luiken. Rechts, lager aanpalende stalvleu

Hoeve in U-vorm

Beekstraat 40 (Zwevegem)
Hoevetje met U-vormige opstelling. Site al weergegeven op Atlas der Buurtwegen circa 1846 met grosso modo gelijke opstelling. Ten noorden van het bekiezelde erf boerenhuis naar verluidt van 1908. Verankerde bakstenen lijstgevel van vier traveeën en één staltravee. Getoogde muuropeningen met behouden schrijnwerk zie schuiframen en luiken. Rechts, lager aanpalende stalvleugel. Ten oosten stalletje gedateerd door gevelsteen 1898. Ten zuiden recente loods.

Wordt opgevolgd door

Hoeve in U-vorm