Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Instituut voor Lichamelijke Opvoeding: cafetaria, conciërgewoning en omgeving

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden

Universitaire instituten en instellingen

Beschrijving

De onmiddellijke omgeving van het als monument beschermde gymnasium van het Instituut voor Lichamelijke Opvoeding is beschermd als stadsgezicht. Deze omgeving wordt gevormd door de cafetaria annex conciërgewoning (ontworpen door Emile Goethals) en de omliggende sportterreinen.

Waarden

Het Instituut voor Lichamelijke Opvoeding, meerbepaald de onmiddellijke omgeving van het Gymnasium is beschermd als stadsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

de cafetaria annex conciërgewoning en de sportvelden van het Instituut voor Lichamelijke Opvoeding vormen, samen met het Gymnasium, als totaalconcept typologisch en functioneel één uitgestrekt een gaaf bewaard geheel dat door zijn inplanting in de noordelijke hoek van het eeuwenoude Arenbergpark, een belangrijke contextwaarde heeft, enerzijds als schakel tussen de universitaire aanwezigheid in het stadscentrum en de groep exacte wetenschappen op de campus Arenberg, anderzijds als overgangszone tussen stad en landschapspark.

Instituut voor Lichamelijke Opvoeding

Tervuursevest 101 (Leuven)
Het Instituut, opgericht op het einde van de jaren 1930, werd ontworpen door Emile Goethals, het is gevormd door een gymnasium, een conciërgewoning, een cafetaria en sportvelden.