Hoeve losse bestanddelen

Beschrijving

Nr. 30. Hoeve gelegen ten Z.O. van de Vleterbeek. Losse bestanddelen van één bouwl. onder zadeldak, gr.m. U-vormig gegroepeerd rondom het erf met centrale grastuin. Bakstenen stoep rondom het boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type tengevolge van normale uitbreidingen; putvaalt achter de stalvleugel. Ten N.W. van het erf, langgestrekt boerenhuis van negen trav. + zeven staltrav. r. onde

Abelestationsplein 30 (Poperinge)
Hoeve met langgestrekte boerenwoning van negen traveeën + zeven staltraveeën rechts onder een onderbroken zadeldak met overstekende dakrand op houten modillons. Huidig uitzicht van 1882, maar met oudere kern van stijl- en regelwerk uit het laatste kwart van de 18de eeuw - eerste kwart van de 19de eeuw. Ten noordoosten: dwarsschuur van stijl- en regelwerk met horizontale plankenbeschieting boven de gepikte, getrapte bakstenen voeting, uit de 19de eeuw.