Beschrijving

Woestenstraat nr. 9. Historische hoeve, gelegen in een bocht van de weg. Als site reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778), het primitief percelenplan (ca. 1835) en als "Ferme Hagebaert" op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1843), met bijna identieke configuratie met U-vormige min of meer gesloten opstelling. Op deze kaarten ten noorden van de hoevegebouwen merkwaardige nagenoeg ruitvorm

Woestenstraat 9 (Lo-Reninge)
De hoeve bestaat uit lage bakstenen bestanddelen met L-vormige opstelling rondom het deels verhard driehoekig erf met centrale mestvaalt. Geelbakstenen boerenhuis dat in kern zeker teruggaat tot de 18de eeuw; links aansluitend een kleine, smalle stalling aan. Ten oosten van het erf, één vrij lange stal- en schuurvleugel. In weide, geelbakstenen bakhuis van het tweeledige type onder zadeldak, opklimmend tot 1879. Links van de erftoegang, drinkpoel, en kapelletje van 1928 met buxus topiary.