Historische hoeve De Kleine Molsten

Beschrijving

Boomgaardstraat nr. 9. Historische hoeve z.g. "De Kleine Molsten" cf. smeedijzeren opschrift aan de gevel, toegankelijk via een aarden oprit. Volgens De Flou behoort de hoeve samen met het verderop gelegen "Groot Goed ter Molst" (cf. Grotstraat nr. 5) oorspronkelijk tot een heerlijkheid gelegen tussen Oostrozebeke en Wielsbeke. Het eerste "Goed te

Boomgaardstraat 9 (Oostrozebeke)
Historische hoeve "De Kleine Molsten" zie smeedijzeren opschrift aan de gevel, toegankelijk via een aarden oprit. Volgens De Flou behoort de hoeve samen met het verderop gelegen "Groot Goed ter Molst" oorspronkelijk tot een heerlijkheid gelegen tussen Oostrozebeke en Wielsbeke. Het eerste "Goed te Molst" is later (in elk geval niet vóór 1845) opgesplitst in drie pachthoven. Op een kaart van een renteboek uit 1642 staat op deze plaats een hoeve getekend. In de 18de eeuw is er sprake van "'t Kleen goed te Molst".