Boeierschuit Ziet op u zelven

Beschermd varend erfgoed van 13-02-2014 tot heden

Ziet op u Zelven

Mechelen (Antwerpen)

De boeierschuit Ziet op u Zelven werd in 1884 gebouwd in Alblasserdam (Nederland).

De boeierschuit 'Ziet op u zelven' is beschermd als varend erfgoed.

Waarden

Boeierschuit Ziet op u zelven is beschermd als varend erfgoed omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

Als voor Vlaanderen representatief voorbeeld van een ijzeren zeilend vrachtschip, oorspronkelijk gebouwd in 1884 in Ablasserdam (NL), met alle uitwendige typologische kenmerken van een 'boeierschuit', een variant op de grotere 'tjalken'.

wetenschappelijke waarde

Als uniek voorbeeld van een rompvorm en typologie die sterk aansluit bij de verdwenen types Vlaamse en Brabantse vrachtschepen zoals de pleiten en schuiten.