18de-eeuwse beerput

Beschrijving

Sijslostraat z.nr. Naar verluidt 18de-eeuwse beerput, gelegen in het zuiden van het beboste gedeelte van het natuurgebied Doeveren, ten westen van de autosnelweg Brugge-Kortrijk (E403/A17). Volgens de literatuur opklimmend tot de 18de eeuw. De beer wordt 's nachts met paard en karteel overgebracht naar het platteland, waar het in voorraadputten wordt gestort. Tijdens de zaaitijd kunnen de

18de-eeuwse beerput

Sijslostraat (Oostkamp)
Naar verluidt 18de-eeuwse beerput, gelegen in het zuiden van het beboste gedeelte van het natuurgebied Doeveren. De beer wordt 's nachts met paard en karteel overgebracht naar het platteland, waar het in voorraadputten wordt gestort. Tijdens de zaaitijd kunnen de landbouwers hiermee hun schrale akkers bemesten.