Parochiekerk Heilig Kruis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

De parochiekerk Heilig Kruis, gelegen aan het Heilig-Kruisplein in de wijk Westveld, werd opgericht in modernistische stijl in 1963-65 naar ontwerp van architect Paul Van Maele (Sint-Amandsberg). De kerk op het rechthoekig perceel is omgeven door begraasde en beplante stroken.

Heilig-Kruisplein 10 (Gent)
De parochiekerk Heilig Kruis werd opgericht in modernistische stijl in 1963-65 naar ontwerp van architect Paul Van Maele. De kerk op het rechthoekig perceel is omgeven door beplante grasperken. De georiƫnteerde zaalkerk onder plat dak is opgetrokken uit gewapend beton met een bekleding van witsteen op een plint van gebouchardeerde blauwe hardsteen. De betonnen klokkentoren bevat bovenaan een open constructie met drie klokken vervaardigd door het atelier Sergeys, met een eenvoudig metalen torenkruis op het plat dak.

Wordt opgevolgd door