De Peperbusse

Gemeente Oostende
Straat Sint-Petrus- en -Paulusplein
Locatie Sint-Petrus- en -Paulusplein zonder nummer (Oostende)

De Peperbusse

Sint-Petrus- en -Paulusplein zonder nummer, Oostende (West-Vlaanderen)

* Sint-Petrus en -Paulusplein z.nr. <italic>Sint-Pieterstoren</italic>. Beschermd als monument bij R.B. van 5/11/1946.Resterende vierkante westtoren, z.g. de "<italic>Peperbusse</italic>", van de in 1896 door brand vernielde oude Sint-Petrus- en -Pauluskerk, een gotische hallenkerk, met opmerkelijke vagevuur- en calvariegroep aan noordgevel. Gelegen aan westzijde van het plein en de hui

Beschrijving

* Sint-Petrus en -Paulusplein z.nr. Sint-Pieterstoren. Beschermd als monument bij R.B. van 5/11/1946.Resterende vierkante westtoren, z.g. de "Peperbusse", van de in 1896 door brand vernielde oude Sint-Petrus- en -Pauluskerk, een gotische hallenkerk, met opmerkelijke vagevuur- en calvariegroep aan noordgevel. Gelegen aan westzijde van het plein en de hui