Schouwburg

Beschrijving

* Schouwburgplein nr. 16. Schouwburg. Beschermd als monument bij M.B. van 28.05.2003. Beeldbepalend gebouw gelegen aan de noordzijde van het plein. Breedhuis opgetrokken in neo-Vlaamse-renaissancestijl tussen 1912 en 1920, naar ontwerp van J.R. Van Hoenacker (Antwerpen-Kortrijk). Het interieur van de schouwburg wordt in 1968 sterk gewijzigd. In 1999 wordt de schouwburg opnieuw heraangekl

Stadsschouwburg

Schouwburgplein 14-16 (Kortrijk)
Beeldbepalend gebouw gelegen aan de noordzijde van het plein. Breedhuis opgetrokken in neo-Vlaamse-renaissancestijl tussen 1912 en 1920, naar ontwerp van Jan R. Vanhoenacker (Antwerpen-Kortrijk). Het interieur van de schouwburg wordt in 1968 sterk gewijzigd. In 1999 wordt de schouwburg opnieuw heraangekleed en wordt getracht terug te keren naar het oorspronkelijke ontwerp.