Samenstel burgerhuizen

Beschrijving

Nr. 430-432. Samenstel van een dubbelhuis (n // straat) van vier trav. en een enkelhuis met trapgevel (n straat) van drie trav. waartussen licht verdiepte poortrav. met kantelen, die toegang geeft tot de achterliggende gebouwen en zolder. Donkere, verankerde (sierankers) baksteenbouw met gebruik van gele baksteen voor fries, ontlastingsbogen en omlijstingen; arduinen plint, sluitstenen, muurband

Samenstel van burgerhuizen

Rumbeeksesteenweg 430-432 (Roeselare)
Samenstel van een dubbelhuis van vier traveeën en een enkelhuis met trapgevel van drie traveeën waartussen licht verdiepte poorttravee met kantelen, die toegang geeft tot de achterliggende gebouwen en zolder. Donkere, verankerde baksteenbouw met gebruik van gele baksteen voor fries, ontlastingsbogen en omlijstingen. Rechthoekige muuropeningen onder latei in verdiepte tudorboog; sierlijk uitgewerkte sluitsteen; bovenlichten met onder meer verticale roedeverdeling. Deels beglaasde en deels getraliede deur; schelpmotief.