Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pastorie

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van 14-09-2009 tot heden

ID
70560
URI
https://id.erfgoed.net/aanduidingsobjecten/70560

Besluiten

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Beschrijving

Neotraditioneel getint gebouw opgetrokken naar ontwerp van architect Edmond De Perre-Montigny in 1875. Het ontwerp toont de pastorie met éénlaagse, haakse bijbouw links, laatst genoemde is heden verdwenen.Aanduiding van

Is de vaststelling van

Pastorie Sint-Andriesparochie

Strijpenplein 2 (Zottegem)
Neotraditioneel getint gebouw opgetrokken naar ontwerp van architect Edmond De Perre-Montigny in 1875. Het ontwerp toont de pastorie met éénlaagse, haakse bijbouw links, laatstgenoemde is heden verdwenen.

Is de omvattende vaststelling van

Op stam gezette bonte beshulst in pastorietuin

Strijpenplein 2 (Zottegem)
Aansluitend bij de 19de-eeuwse pastorie is er een achtertuin uit die zelfde periode. Een deel van de nog oorspronkelijke beplantingen is bewaard gebleven. Deze op stam gezette bonte beshulst behoort nog tot dit plantenassortiment.


Op stam gezette taxus in pastorietuin

Strijpenplein 2 (Zottegem)
Aansluitend bij de 19de eeuwse pastorie is er een achtertuin uit die zelfde periode, de tuin werd deels ingericht als terrein voor jeugdwerking. Een deel van de nog oorspronkelijke beplantingen heeft een aparte inventarisatiefiche gekregen. Op stam gezette taxus behoort nog tot dit plantenassortiment.


Opgaande esdoorn in pastorietuin

Strijpenplein 2 (Zottegem)
Aansluitend bij de 19de-eeuwse pastorie is er een achtertuin uit die zelfde periode. Een deel van de nog oorspronkelijke beplantingen is bewaard gebleven. Deze opgaande gewone esdoorn behoort nog tot dit plantenassortiment.