Pastorie

Beschrijving

Neotraditioneel getint gebouw opgetrokken naar ontwerp van architect Edmond De Perre-Montigny in 1875. Het ontwerp toont de pastorie met éénlaagse, haakse bijbouw links, laatst genoemde is heden verdwenen.

Pastorie Sint-Andriesparochie

Strijpenplein 2 (Zottegem)
Neotraditioneel getint gebouw opgetrokken naar ontwerp van architect Edmond De Perre-Montigny in 1875. Het ontwerp toont de pastorie met éénlaagse, haakse bijbouw links, laatstgenoemde is heden verdwenen.

Op stam gezette bonte beshulst in pastorietuin

Aansluitend bij de 19de-eeuwse pastorie is er een achtertuin uit die zelfde periode. Een deel van de nog oorspronkelijke beplantingen is bewaard gebleven. Deze op stam gezette bonte beshulst behoort nog tot dit plantenassortiment.

Op stam gezette taxus in pastorietuin

Aansluitend bij de 19de eeuwse pastorie is er een achtertuin uit die zelfde periode, de tuin werd deels ingericht als terrein voor jeugdwerking. Een deel van de nog oorspronkelijke beplantingen heeft een aparte inventarisatiefiche gekregen. Op stam gezette taxus behoort nog tot dit plantenassortiment.

Opgaande esdoorn in pastorietuin

Aansluitend bij de 19de-eeuwse pastorie is er een achtertuin uit die zelfde periode. Een deel van de nog oorspronkelijke beplantingen is bewaard gebleven. Deze opgaande gewone esdoorn behoort nog tot dit plantenassortiment.