Conciërgerie van het Esenkasteel met kapelletje

Beschrijving

Woumenweg nr. 102. Conciërgerie van het "Esenkasteel" met kapelletje. Evenals het kasteel heropgebouwd in de jaren 1920, mogelijk ook n.o.v. de Brusselse architect Lauwers. Gele baksteenbouw onder leien schilddak (kroonlijst op klossen en tandlijst, dakkapellen onder gebogen kroonlijst, mogelijk nieuw ingebracht). Hoekpilasters, getoogde muuropeningen in een geriemde omli

Woumenweg 102 (Diksmuide)
Conciërgerie van het "Esenkasteel" met kapelletje. Evenals het kasteel heropgebouwd in de jaren 1920, mogelijk ook naar ontwerp van de Brusselse architect Lauwers. Gele baksteenbouw onder leien schilddak (kroonlijst op klossen en tandlijst, dakkapellen onder gebogen kroonlijst, mogelijk nieuw ingebracht). Hoekpilasters, getoogde muuropeningen in een geriemde omlijsting, deur met geprononceerde druiplijst. Bewaard beschilderd houtwerk met kruisindeling en luiken.