Hotel Restaurant De Zalm

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Neoclassicistische bepleisterde en beschilderde voorgevel van vijf traveeën en drie bouwlagen onder laag zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), doorlopend met het hoekhuis (voorheen nummer 2), daterend uit midden 19de eeuw en toen reeds "Den Zalm" genoemd. Mogelijk oude kern, onder meer uitgebreid in 1907.

Hoogstraat 2-4 (Oudenaarde)
Neoclassicistische bepleisterde en geschilderde voorgevel van vijf traveeën en drie bouwlagen onder laag zadeldak, doorlopend met het hoekhuis en daterend uit midden 19de eeuw en toen reeds Den Zalm genoemd. Mogelijk oude kern, onder meer uitgebreid in 1907. Overwelfde kelder met tongewelf in Doornikse steen, opklimmend tot de 13de tot 14de eeuw. Drie linkse traveeën, voorheen café In de Rooden Hoed, met vier bouwlagen onder doorlopend zadeldak en aflijnend hoofdgestel.

Wordt opgevolgd door