Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Kasteel Hof ter Linden en omgeving

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden

Geografisch pakket 's Gravenwezel

Beschrijving

De bescherming omvat het kasteel en kasteeldomein Hof ter Linden. In 2003 werd het kasteel, de remise en de brug met toegangspoort beschermd als monument.

Waarden

Het Hof ter Linden met omgeving is beschermd als dorpsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

volkskundige waarde

Kasteeldomein Hof ter Linden

Hof ter Linden 57-59 (Schilde)
Rechthoekig kasteel, gelegen in een nagenoeg trapeziumvormige omgrachting met vijver in het zuidwesten.

Domein Ter Linden

's Gravenwezel (Schilde)
‘Hof ter Linden’ is een kasteel met neoclassicistische inslag, gelegen binnen een omgrachting met vijver. De drevenstructuur is gaaf bewaard. Het huidige kasteelgebouw dateert uit de 19de en 20ste eeuw. Het oude bomenbestand is waardevol. De samenhang van de historische gebouwen en het omgevende kasteelpark met een mooie drevenstructuur is esthetisch aantrekkelijk.