Kasteel Hof ter Linden: remise

Kasteel Hof ter Linden met remise, brug en toegangspoort

Beschrijving

De bescherming omvat de remise van kasteel Hof ter Linden. Ook het kasteel en de brug met toegangspoort zijn beschermd als monument. Het trapeziumvormige domein werd reeds in 1980 als dorpsgezicht beschermd.

Waarden

Remise horende bij het kasteel Hof ter Linden is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: : De remise met de paardenstallen, de zadelkamer en de hooizolder werden vermoedelijk in dezelfde periode als het kasteel gebouwd rond 1818. Het betreft hier dus een typevoorbeeld van een laatclassicistische remise met empire-inslag waarbij het symmetrische concept met de vijf centrale rondboogpoorten met de waaiervormige roedenverdeling in de bovenlichten kenmerkend zijn.

Kasteeldomein Hof ter Linden

Hof ter Linden 57-59 (Schilde)
Rechthoekig kasteel, gelegen in een nagenoeg trapeziumvormige omgrachting met vijver in het zuidwesten.