Neoclassicistisch winkelpand

Beschrijving

Kortrijkstraat nr. 10. Neoclassicistisch winkelpand dat teruggaat op twee half vrijstaande smallere panden met kleine achterbouwen weergegeven op het primitief kadasterplan (ca. 1830). In 1855 gebeurt een vergroting van het pand aan de zuidzijde en van de beide achterbouwen. In 1873 krijgen winkeliers Karolus Vandevijvere en Silvia Priem een vergunning om het pand te verbouwen tot een groo

Kortrijkstraat 10 (Tielt)
Neoclassicistisch winkelpand dat teruggaat op twee half vrijstaande smallere panden met kleine achterbouwen weergegeven op het primitief kadasterplan. In 1873 krijgen winkeliers Karolus Vandevijvere en Silvia Priem een vergunning om het pand te verbouwen tot een groot winkelpand. De gedeeltelijke afbraak en heropbouw met nieuwe haakse achterbouw aan de noordzijde wordt door het kadaster pas geregistreerd in 1905. Breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak.