Mosterdpothoeve: schuur en bakhuis

Beschermd monument van tot (opheffing)

Schuur en bakhuis van de Mosterdpothoeve
definitieve opheffingsbesluiten: 28-04-2023  ID: 15124

voorlopige opheffingsbesluiten: 21-12-2022  ID: 15109

Mosterdpothoeve

De Mosterdpothoeve werd tussen 1990 en 1995 gesloopt. De oorspronkelijke bescherming werd bij ministerieel besluit van 28 april 2023 opgeheven omdat de erfgoedwaarden van het beschermde goed onherstelbaar zijn aangetast of verloren gegaan.

Waarden

De schuur en het bakhuis van de Mosterdpothoeve waren beschermd als monument omwille van het algemeen belang.

Mosterdpothoeve

Zandstraat (Duffel)
De Mosterdpothoeve bestond uit een imposante langsschuur ten noorden van het erf, met in de oostelijke zijgevel de hoge, rondbogige schuurpoort en jaarankers 1722. Ten zuiden van het erf was de boerenwoning gebouwd met de aanpalende stal, met in de westelijke zijgevel jaarankers 1724. Tussen de schuur en de stal bevond zich het vrijstaande bakhuis onder een lager zadeldak.