Hoeve met losse bestanddelen Hof van Ingelmunster

Beschrijving

Heestertstraat nr. 71. Historische hoeve z.g. "Hof van Ingelmunster" (recente naamgeving). De hoeve was in 1747 in het bezit van François Gebhard de Plotho, baron van Ingelmunster cf. naamgeving. De hoeve hing af van de heerlijkheid Noord-Assche. Afgebeeld op de Ferrariskaart (1770-1778) als hoeve met losse bestanddelen. De Atlas der Buurtwegen (1849) toont een hoeve met

Heestertstraat 71 (Deerlijk)
Afgebeeld op de Ferrariskaart (1770-1778) als hoeve met losse bestanddelen. U-vormig gegroepeerd rondom erf met centraal kleiner volume. Ten westen nieuw boerenhuis naar verluidt van 1929. Verzorgde, verankerde (sierankers) baksteenbouw onder pannen zadeldak. Pad naar boerenhuis gemarkeerd door kapel gedateerd "1949". Afgebroken bergplaatsen.