Villa Paviljoen: hoeve

Gemeente Laakdal
Straat Paviljoenstraat
Locatie Paviljoenstraat 1 (Laakdal)

Hoeve bij villa Paviljoen

Paviljoenstraat 1, Laakdal (Antwerpen)

Hoeve met centraal woonhuis van drie traveeën en twee bouwlagen tussen zijvleugels met stalling en schuur, uit de jaren 1860.

Het hoevecomplex horende bij de villa Paviljoen is beschermd als monument.

Waarden

Hoevecomplex horende bij het landhuis het Paviljoen is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde

Gaaf bewaard landhuis van 1864 in een eclectische en historiserende stijl, gekenmerkt door architecturaal, decoratief en plastisch baksteenmetselwerk dat getuigt van een kwalitatief hoogstaande ambachtskunst. Bijhorend homogeen hoevecomplex, bestaande uit een woning met aansluitende dienstgebouwen, daterend van 1865 in historiserende en eclectische stijl en gekenmerkt door decoratief en artistiek aangewend baksteenmetselwerk.