Villa M

Beschrijving

Opgetrokken in 1992 naar een ontwerp van architect Stéphane Beel (Gent). Achterin gelegen en toegankelijk via een beukendreef die het perceel aan westzijde afbakent. Opgenomen door de gemeente Zedelgem op de lijst van het erfgoed op haar grondgebied.

Villa M

Merkemveldweg 26 (Zedelgem)
Opgetrokken in 1992 naar een ontwerp van architect Stéphane Beel (Gent). Achterin gelegen en toegankelijk via een beukendreef die het perceel aan westzijde afbakent. Ingeplant in de voormalige moestuin van het kasteel "Baesveld" waarvan het oostelijk deel nu hoort bij de voormalige oranjerie van het kasteel. Langgerekt, balkvormig volume parallel aan de oude tuinmuur gebouwd. Het volume is een weinig verhoogd, steunend op een naar binnen liggende sokkel en geeft daardoor een zwevend effect. Opgedeeld in gesloten en open delen wat doorheen de ruimte een afwisseling geeft van binnen en buiten met als gevolg een contrast tussen beslotenheid en openheid