Hof van Vinderhoute

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 15. Vanouds bekende woning, o.m. midden XVI z.g. "Huis" of "Hof van Vinderhoute", daarna tot XVII B eigendom van de familie de Montmorency, die het huis laat verbouwen in 1730 (cf. bouwaanvraag), en in 1781 in het bezit van J.P.J. Zoetaert die eveneens verbouwingen laat uitvoeren. Heden lijstgevel van zeven trav. en twee bouwl. met zadeldak (pannen) met twee dakkapellen met driehoeki

Hof van Vinderhoute

Hoogstraat 15, 15A-C (Gent)
Historisch huis of hof van Vinderhoute, verbouwd omstreeks 1730 door de familie de Montmorency en in 1781 nogmaals aanpassingen door J.P.J. Zoetaert, die het huidige uitzicht grotendeels bepalen. Herenhuis met een bepleisterde lijstgevel van zeven traveeën en twee bouwlagen met zadeldak. De voormalige stallingen geopend met rondboogarcade van zeven traveeën zijn overkluisd met gedrukte gewelven gescheiden door gordelbogen.

Wordt opgevolgd door

Hof van Vinderhoute