Woonhuis van J.A. Garemijn

Beschrijving

Nr. 6. Voormalig woonhuis van J.A. Garemijn, cf. gevelsteen opschrift "hier leefde en stierf/ jan antoon garemijn/ brugge 15 april 1712, + brugge 23 juni 1799/ directeur van de brugse academie, kunstschilder van volkse taferelen. nulla dies sine linea, elke dag een penseeltrek, was zijn leus. w-vl gidsenkring 't brugse vrije". Enkelhuis van drie trav. en drie bouwl. onder zadeldak (n @ straat, V

Stadswoning

Grauwwerkersstraat 6 (Brugge)
Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak met een bepleisterde en geschilderde trapgevel, voormalig woonhuis van J.A. Garemijn, zie gevelsteen. Bewaarde oude kern, met verbouwingen in de 15de en vroege 16de eeuw, en omstreeks 1722 als een verbouwing van twee panden, waarvan het linker pand met houten gevel.