Chalet de l'Abbaye

Beschrijving

Merkwaardige villa zogenaamd Chalet de L'Abbaye (zie mozaïek). erkwaardige villa zogenaamd Chalet de L'Abbaye (zie mozaïek). Woning opgetrokken in 1904-1905 in opdracht van V. Hassebroucq-Vanderhaeghen een nijveraar uit Komen (Noord-Frankrijk). Naam verwijst naar de nabijgelegen Guldenbergabdij. Eclectische villa met invloeden van de Engelse cottage architectuur zie het dakenspel en het rijkelijk gebruik van hout voor onder meer overdekt bordes. Aansluitend achtergelegen nutsgebouwen (onder meer stallingen en wagenhuis) op L-vormige plattegrond. Gekasseid erf.

Villa Chalet de l'Abbaye

Lauwestraat 135 (Wevelgem)