Herbergen In den omnibus, Brasserie Lust, In den leegen tuin

Beschrijving

Spoorweglaan nr. 6-8. In 1931 bouw van drie herbergen in opdracht van brouwerij Lust: nr. 6, z.g. "In den omnibus", nr. 7, "Brasserie Lust" en nr. 8, "In den leegen tuin". Typerende art-deco-ornamentatie met neoclassicistische inslag, cf. baksteenbouw contrasterend met de monumentale Ionische pilasters van de centrale, hoger opgebouwde "Brasserie Lust", en de zware, gecementeerde en door

Nieuwstraat 38, Spoorweglaan 6-7, 8, Tuinstraat 27 (Kortrijk)
In 1931 bouw van drie herbergen. Typerende art-deco-ornamentatie met neoclassicistische inslag, zie baksteenbouw contrasterend met de monumentale Ionische pilasters van de centrale, hoger opgebouwde "Brasserie Lust", en de zware, gecementeerde en doorgetrokken venster- en deuromlijstingen met sluitstenen voor de flankerende herbergen.