Woonhuis met brouwerij en schuur Ooievaarsnest

Gemeente Geel
Straat Kameinestraat
Locatie Kameinestraat 3, Kameinestraat 3B (Geel)

Woonhuis met brouwerij, schuur en boomgaard Ooievaarsnest

Kameinestraat 3, Geel (Antwerpen)

Complex opgericht midden 16de eeuw en in een koopakte van 1585 beschreven als woonhuis met brouwerij, schuur en boomgaard.

De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (K.C.M.L.) motiveert de historische waarde als volgt: "als restant van de vroegere brouwerij en als voorbeeld van rijkere landelijke architectuur."

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, dossiernummer DA000597, Gemeentehuis, Ooievaarsnest, gedateerde gevel en aansluitende bedaking De Waaiburg, advies K.C.M.L.

Waarden

Het huis "De Ooievaarsnest" is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: