Gemeenteschool

Beschrijving

Lodistraat nr. 123. Voormalige "GEMEENTE / SCHOOL / ANNO 1868" cf. natuurstenen opschrift op voorgevel. Historiek. Reeds in de zittingen van de gemeenteraad van Oostkamp van 16 juli, 21 augustus en 18 september 1866 wordt een grondruil bediscussieerd om er een "degelijk" gebouw voor een gemengde gemeenteschool op te trekken. Deze ruil gebeurt op 1 juni 1867 tussen landbou

Gemeenteschool

Lodistraat 123 (Oostkamp)
Het schooltje bestaat uit een hoofdvolume met de klaslokalen aan de straatkant en achteraan aansluitend een dwarsvolume met het onderwijzershuis. Heden is het voorhuis een breedhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder een vernieuwd zadeldak met pannen. Aan weerszijden van dit hoofdvolume; twee kleine volumes van één bouwlaag aangebouwd. Bakstenen vleugel van één bouwlaag, dwars op de klassenvleugel aan de straatkant, onder zadeldak met pannen.