Historische hoeve

Beschrijving

Pontstraat nr. 73. Aan de straat gelegen historische hoeve. De site wordt reeds aangegeven op de kabinetskaart van Ferraris (1770-1778), de huidige volumes zijn niet herkenbaar. Op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846) wordt de hoeve met vierkante opstelling weergegeven als "Ferme Moreau".Thans hoeve bestaande uit twee gewitte, 19de-eeuwse stalvleugels (ten zuidwesten en noor

Pontstraat 73 (Zwevegem)
Historische hoeve waarvan site wordt aangegeven op de kabinetskaart van Ferraris tussen 1770-1778. Circa 1846 wordt de hoeve met vierkante opstelling weergegeven op de Atlas der Buurtwegen als "Ferme Moreau". Nu hoeve bestaande uit twee gewitte, 19de-eeuwse stalvleugels en vernieuwd woonhuis. Op de stalvleugel ten oosten staat inscriptie Petrus Moreau 1802.