Macieberggrot

Beschrijving

Fonteinstraat z.nr. Macieberggrot of ook zogenaamd de "Kapel van de Macieberg". Rotskapel, toegewijd aan Onze Lieve Vrouw der Zeven Weeën, met later ingewerkte calvarie. Verscholen in het groen en toegankelijk via een doorgang tussen en gelegen achter de nrs. 23 en 25. Voorafgegaan door verscheidene zitbanken en een bloemperk. Twee grote Linden verwijzen nog naar een oorsp

Macieberggrot

Fonteinstraat (Oostkamp)
Rotskapel, toegewijd aan Onze Lieve Vrouw der Zeven Weeën, met later ingewerkte calvarie. Verscholen in het groen en voorafgegaan door verscheidene zitbanken en een bloemperk. Twee grote Linden verwijzen nog naar een oorspronkelijke toegangsdreef, want de grot is tot de jaren 1950 gelegen tussen de velden. De Macieberggrot werd opgericht tijdens de Eerste Wereldoorlog.