Villa Val Riant

Beschrijving

Eugène Ysayelaan nr. 2. Z.g. "Val Riant", oorspronkelijke naam "Sunna Bachi". Grote villa in cottagestijl van 1925 naar ontwerp van architect J. Viérin; in 1939 uitgebreid met bijgebouw (bureau) links naar ontwerp van architect E. Wauters. Nog oorspronkelijke materiaalverhoudingen cf. natuurstenen sokkel, bakstenen onderbouw, bepleisterde bovenbouw met pseudo-vakwerk in gevelvelden. Voor- en ac

Villa Val Riant

Eugène Ysayelaan 2 (Knokke-Heist)
Grote villa in cottagestijl van 1925 naar ontwerp van architect Jozef Viérin; in 1939 uitgebreid met bijgebouw (bureau) links naar ontwerp van architect E. Wauters. Nog oorspronkelijke materiaalverhoudingen zie natuurstenen sokkel, bakstenen onderbouw, bepleisterde bovenbouw met pseudo-vakwerk in gevelvelden.