Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Locre Hospice Cemetery

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van 14-09-2009 tot heden

ID
71720
URI
https://id.erfgoed.net/aanduidingsobjecten/71720

Besluiten

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Beschrijving

Locre Hospice Cemetery werd gebruikt tussen juni 1917 (na de Mijnenslag) en april 1918 (tot het Duits Lente-Offensief). Volgens het huidige register liggen er 246 militairen uit de Eerste Wereldoorlog begraven. Er liggen eveneens 14 doden die in mei – juni 1940 omgekomen zijn en hier begraven werden. Er zijn 10 ‘special memorials’ opgericht voor mannen, wiens graf vernield raakte door artillerievuur. De begraafplaats is ontworpen door W.H. Cowlishaw. Locre Hospice Cemetery is een langwerpige, rechthoekige begraafplaats met een oppervlakte van ca. 850m². De begraafplaats wordt bereikt via een 50m lang graspad en is omgeven door een donkergroengrijze natuurstenen muur, afgedekt met witte natuursteen. Het terrein is genivelleerd en aangelegd in verschillende niveaus. De toegang wordt gevormd met een tweeledig smeedijzeren hek, geflankeerd door 2 grote bloembakken in de voormuur. ViAanduiding van

Is de vaststelling van

Britse militaire begraafplaats Locre Hospice Cemetery

Godtschalckstraat zonder nummer (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen langs de Godschalckstraat op ongeveer 600 meter ten zuidoosten van de kerk van Loker. Vlakbij ligt het graf van majoor Redmond. Op ongeveer 280 meter naar het noordwesten op ligt het 'Huize Godtschalck', waar een Ierse gedenkmuur werd opgericht.

Is de omvattende vaststelling van

Graf William Redmond

Godtschalckstraat zonder nummer (Heuvelland)
Ten westen van de Britse militaire begraafplaats Locre Hospice Cemetery is het particuliere graf van Majoor Redmond gelegen.