Boswachterswoonst van kasteel De Breidels

Beschrijving

Kortrijksestraat nr. 314. Karakteristieke woning, naar verluidt gebouwd als boswachterswoonst van het kasteel "De Breidels" (cf. Breidels nr. 1). De woning is gelegen in de bosrijke omgeving van het kasteel, meer bepaald ten noordoosten van het kasteeldomein, en is bereikbaar via een noordwestelijk zijtracé van de Kortrijksestraat. Het kadaster registreert de bouw van de w

Boswachterswoning van kasteel De Breidels

Kortrijksestraat 314 (Oostkamp)
Karakteristieke woning, naar verluidt gebouwd als boswachterswoning van het kasteel De Breidels. De woning is gelegen in de bosrijke omgeving van het kasteel. Het kadaster registreert de bouw van de woning in opdracht van Irénée Peers de Nieulant in 1871. Woonhuis geïnspireerd door de cottagearchitectuur met een achterliggend bijgebouw.