Verenigingslokaal en protestantse kerk van de Nederlandse Stichting

Woningen, grafmonument en Hezeschranshoeve

Het Van Disselhuis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

De historische waarde kan worden omschreven als gebouw opgericht in 1901-1902 aks verenigingslokaal en protestantse kerk ten behoeve van Nederlandse patiënten van de wereldbekende gezinsverpleging in Geel. Als creatie van aannemer/architect A. Leurs vertoont het pand de typische kenmerken van zijn ontwerpen: een originele, artistieke vormgeving en een gevarieerd en kleurrijk materiaalgebruik van baksteen, arduin en ijzerzandsteen.

Stationsstraat 11 (Geel)
Verenigingslokaal en protestantse kerk naar ontwerp van A. Leurs in 1901-1902 opgericht voor Nederlandse patiënten in gezinsverpleging te Geel.