Grafmonument van baron Charles Coppens

Gemeente Geel
Deelgemeente Geel
Straat Grotekievit
Locatie Grotekievit zonder nummer (Geel)

Grotekievit zonder nummer, Geel (Antwerpen)

Grafmonument van 1875 van baron Charles Coppens, lid van het Nationaal Congres en de grote ontginner van de Geelse Aard.

Waarden

Het grafmonument van baron Coppens is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

De historische waarde kan omschreven worden als voormalige begraafplaats van baron Karel Coppens, een lid van het Nationaal Congres en stimulator van de ontginning van de Kempen. De grafheuvel ontworpen door architect E. Carpentier, is een unicum door de uitzonderlijke ligging in de vrije natuur en de monumentale uitwerking.