Sint-Pietersinstituut

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Klooster en schoolgebouwen van de "Dames van het christelijk onderwijs" hier gevestigd sinds 1906. Hoofdgebouw in neogotische stijl met natuurstenen parement, zeven traveeën en oorspronkelijk drie bouwlagen onder zadeldak met getrapte dakkapellen, daterend van 1906. In 1909 wordt rechts van het hoofdgebouw de directeurswoning gebouwd (nummer 68).

Koning Albertlaan 68-70 (Gent)
Klooster en schoolgebouwen van de Dames van het christelijk onderwijs, hier gevestigd sinds 1906. Hoofdgebouw in neogotische stijl met natuurstenen parement, zeven traveeën en oorspronkelijk drie bouwlagen onder zadeldak met getrapte dakkapellen, daterend van 1906 en later uitgebreid. In 1909 wordt rechts van het hoofdgebouw de directeurswoning gebouwd.

Wordt opgevolgd door