Burgerhuis ontworpen door Ernest Stordiau

Straat Sint-Jansvliet
Locatie Sint-Jansvliet 16 (Antwerpen)

Burgerhuis in neorenaissancestijl

Sint-Jansvliet 16, Antwerpen (Antwerpen)

Burgerhuis in in neo-Florentijnse vroeg-renaissancestijl, samen opgetrokken met het achter aanpalende winkelhuis aan de Oever, naar een ontwerp door de architect Ernest Stordiau uit 1887. Opdrachtgever van het bouwproject was de ingenieur Frédéric Belpaire, echtgenoot van Marie Teichmann.

Het burgerhuis ontworpen door E. Stordiau is beschermd als monument.

Het volledige gebouw is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: : Gebouwen naar ontwerp van Stordiau, opgericht in 1887 in Florentijnse neorenaissancestijl. Gaaf bewaard en zuiver voorbeeld van deze stijl die te Antwerpen uitsluitend door Stordiau beoefend werd en waarvan slechts enkele exemplaren gekend zijn, waardoor zij een uniek karakter verkrijgen.