Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 5. Diephuis van vijf trav. en drie bouwl. afgedekt met een vooraan afgewolfd zadeldak met scherpe dakhelling (Vlaamse pannen), waarin zich twee volledige eiken dakgebinten achter elkaar bevinden uit XVI-XVII. L., haaks op voor- en achtergevel, twee kleine zadeldaken (n // straat, Vlaamse pannen), en sporen van een gewijzigde l. zijtrapgevel vooraan. Eenvoudige voorgevel, vlg. archief

Gewad 5 (Gent)
Diephuis van vijf traveeën en drie bouwlagen afgedekt met een vooraan afgewolfd zadeldak met scherpe dakhelling, waarin zich twee volledige eiken dakgebinten achter elkaar bevinden uit de 16de of 17de eeuw. Eenvoudige voorgevel, volgens archiefstukken aanvankelijk een trapgevel die in 1867 aangepast werd tot een verankerde en bepleisterde lijstgevel. Rechts, inspringend ten opzichte van de achterpuntgevel: vergrote uitbouw uit de 16de of 17de eeuw, die zeer waarschijnlijk oorspronkelijk een 16de-eeuwse huistoren was.

Wordt opgevolgd door

Gewad 5 (Gent)