Kapel van het Allerheiligste Sacrament met interieur en meubilair

Beschermd monument van 07-04-1995 tot heden

Locatie

Provincie Antwerpen
Gemeente Antwerpen
Deelgemeente Antwerpen
Straat Hemelstraat
Locatie Hemelstraat 21, Hemelstraat 23 (Antwerpen)

Administratieve gegevens

Andere nummers
  • 4.01/11002/914.1
  • OA002685

Is de (gedeeltelijke) bescherming van

Kapel van het Allerheiligste Sacrament

Hemelstraat 21-23, Antwerpen (Antwerpen)

Kapel van het Allerheiligste Sacrament, en voormalig klooster van de zusters van de Gedurige Aanbidding. Neogotisch complex uit 1890-1892, ontworpen door de architect Ernest Stordiau.

Beknopte karakterisering

Beschrijving

De kapel van het Allerheiligste Sacrament is met inbegrip van het bepleisterde en gepolychromeerde interieur en het neogotisch meubilair, onroerend door bestemming, beschermd als monument.

Waarden

Kapel van het Allerheiligste Sacrament met inbegrip van het bepleisterde en gepolychromeerde interieur en het neogotische meubilair onroerend door bestemming is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: : Kapel naar ontwerp van Stordiau, opgericht in 1890-1892. Het sterk doorgedreven neogotische karakter van het interieur met vooral de nadruk op het decoratieve karakter ervan vormt een uitzondering in het bewaarde werk van Stordiau.
Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.