Kapel van het Allerheiligste Sacrament met interieur en meubilair

Gebouwen ontworpen door E. Stordiau

Beschrijving

De kapel van het Allerheiligste Sacrament is met inbegrip van het bepleisterde en gepolychromeerde interieur en het neogotisch meubilair, onroerend door bestemming, beschermd als monument.

Waarden

Kapel van het Allerheiligste Sacrament met inbegrip van het bepleisterde en gepolychromeerde interieur en het neogotische meubilair onroerend door bestemming is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: : Kapel naar ontwerp van Stordiau, opgericht in 1890-1892. Het sterk doorgedreven neogotische karakter van het interieur met vooral de nadruk op het decoratieve karakter ervan vormt een uitzondering in het bewaarde werk van Stordiau.

Kapel van het Allerheiligste Sacrament

Hemelstraat 21-23 (Antwerpen)
Kapel van het Allerheiligste Sacrament, en voormalig klooster van de zusters van de Gedurige Aanbidding. Neogotisch complex uit 1890-1892, ontworpen door de architect Ernest Stordiau.