Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Sint-Stanislascollege: scholencomplex

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden

Militair Hospitaal, Stanislascollege, Sint-Jan-Berchmanscollege en scholencomplex

Beschrijving

De bescherming omvat het scholencomplex Stanislascollege, begrensd door het Frans Van Hombeeckpleein, de Frederik de Merodestraat en de Sint-Hubertusstraat.

Waarden

Scholencomplex Frederik de Merodestraat is beschermd als stadsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

Het geheel van het schoolcomplex heeft, bijkomend op de reeds aangehaalde historische waarde een beeldbepalende en schaalbepalende invloed op de omgevende bebouwing. Materiaalgebruik en gevelindeling zijn hierbij bepalend en maatgevend.

Is de omvattende bescherming van

Pensionnat de Dames de la Sainte Famille

Sint-Hubertusstraat 12 (Antwerpen)
Voormalig Pensionnat de Dames de la Sainte Famille. L-vormig gebouw, waarvoor bouwaanvraag van 1904 naar ontwerp van J. De Vroey, in 1928 aangekocht door Sint-Stanislascollege.

Sint-Stanislascollege

Frans Van Hombeeckplein 17, Frederik de Merodestraat 34, Sint-Hubertusstraat 12 (Antwerpen)
College gesticht in 1903. Langgestrekte bakstenen vleugels van drie bouwlagen onder zadeldak, verlevendigd met contrasterende bakstenen banden en siermotieven, bij voorkeur in Belgische driekleur.