Beschrijving

Pontstraat nr. 27. Aan de straat gelegen hoeve met 19de-eeuws uitzicht. Twee volumes, op de plaats van het huidige woonhuis en de schuur, staan reeds aangegeven op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846). Hoeve met vierkante opstelling, bestanddelen van rode baksteen onder pannen zadeldaken, verhard erf.Ten noorden het woonhuis met aflijnende fries, ten zuiden de deels vernieuwde schuur, stalvl

Pontstraat 27 (Zwevegem)
Hoeve met 19de-eeuws uitzicht deels opgetekend circa 1846. Hoeve met vierkante opstelling, bestanddelen van rode baksteen onder pannen zadeldaken met heiligennisje, verhard erf. Ten noorden het woonhuis met aflijnende fries, ten zuiden de deels vernieuwde schuur, stalvleugel ten westen getypeerd door afgeronde hoek en ten zuiden met heiligennisje in westelijke zijpuntgevel.