Kasteel van baron Braun

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Ruim kasteeldomein gesitueerd op de hoek met de Haagstraat en oostwaarts grenzend aan Wetteren. Midden op het domein zogenaamd "Kasteel Runenborg", ligt een kleiner en ouder kasteeltje, een voormalige omgrachte buitenplaats (nummer 75) met vroegere aanhorigheden (nummer 73 en 77) aan de straat.

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Kasteeldomein baron Braun

D'Haenestraat 71-73, 77 (Destelbergen)
Ruim kasteeldomein gesitueerd op de hoek met de Haagstraat en oostwaarts grenzend aan Wetteren. Midden op het domein, ligt een kleiner en ouder kasteeltje, een voormalige omgrachte buitenplaats met vroegere aanhorigheden aan de straat. Imposant bak- en natuurstenen kasteel in neorenaissance-stijl, gebouwd in 1881. Rechthoekig onderkelderd kasteel van twee verdiepingen en zeven traveeën met vierkante toren van vier verdiepingen.