Godshuis en school Fondatie Teirninck

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van 14-09-2009 tot 29-03-2019

Straat Terninckstraat
Locatie Terninckstraat 22 (Antwerpen)

Fondatie Terninck

Terninckstraat 22, Antwerpen (Antwerpen)

Godshuis en school voor behoeftige meisjes, in 1697 gesticht en hier gevestigd sinds 1703. Het eclectische weeshuis door Edmond Leclef uit 1887, werd in 1945 door een V-bom verwoest. Huidig complex in traditionele bouwstijl door Raf Speybrouck uit 1947-1949.

Beschrijving

"Fondatie Terninck" (1697-1947). Godshuis en school voor behoeftige meisjes, in 1697 gesticht door Christiaan Terninck en Jean Hubert in de Coppenolstraat; verhuisde later naar het Diamantenhuis op de Groenplaats en is sedert 1703 gevestigd in de Terninckstraat.