Kasteel van Snellegem

Beschrijving

Kasteeldreef nr. 5. Het eclectische kasteel van Snellegem is in 1874-75 in opdracht van baron Edmond le Bailly de Tilleghem opgetrokken ten oosten van het historische domein "Vlaeminckpoort". Na de Tweede Wereldoorlog werd het kasteeldomein volledig verkaveld, waarbij het kasteel en de remises tussen de villabebouwing zijn geïntegreerd, cf. nrs. 5, 10 en 16-18.

Kasteeldomein van Snellegem

Kasteeldreef 5-7 (Jabbeke)
Het eclectische kasteel van Snellegem is in 1874-75 in opdracht van baron Edmond le Bailly de Tilleghem opgetrokken ten oosten van het historische domein Vlaeminckpoort. Na de Tweede Wereldoorlog werd het kasteeldomein volledig verkaveld, waarbij het kasteel en de remises tussen de villabebouwing zijn geïntegreerd. Gelegen centraal in een landschapspark. Het betreft een ruim met gras begroeid park, omzoomd met bomen en met ten noorden van het kasteel een serpentinevijver. Op het domein een bakhuis en koetshuis.